A szingli az új tiltólista?
2015. január 25. írta: pestilány

A szingli az új tiltólista?

A legutóbbi "kapcsolat" csak pár hétig tartott. Intenzív volt és fantasztikus, amikor biztos vagy benne, hogy öszetartoztok a másikkal, amikor mindenben hasonlítotok és már a nyári közös nyaralást tervezgetitek.

Csodás randik, és órákon át tartó beszélgetések után azonban a fiú egyszer csak megváltozik. (Ismerős ugye?) Korábban minden estét végigbeszélgettünk, édesemnek, babának szólított, most azonban ezt leváltotta a "hello, mizu" heti kétszer, hogy azért melegen tartsa a "beszélgetést". 

Miután pedig a barátnőddel sokadszorra rágjátok át magatokat azon, hogy mit csináltál rosszul? mi az, ami miatt nem keres a srác?, rájössz, hogy valójában nem is benned van a probléma.

A srác is szingli, agglegény, ezen pedig esze ágában sincs változtatni. Sokkal elfogadhatóbbnak tartja azt a megoldást, hogy egyszerre két-három lánnyal randizgat, és mindannyiukkal elhiteti, hogy ő az egyetlen. 

Fájdalmas ráébredni az igazságra.

Isten hozott az elveszett ártatlanság korában...

"Ezrével, sőt tízerzével akadnak ilyen nők a városban. Ismerjük őket, és elismerjük, hogy szenzációsak." (C B.) Dolgoznak, egyetemre járnak, karriert építenek, mindent megtesznek, hogy önállóan is képesek legyenek megállni a helyüket  a világban. És mindannyiuk szingli.

A kérdés adott, miért van annyi fantasztikus, okos, csinos szingli nő, és hogy hogy nincs ilyen sok okos, vicces, jóképű agglegény? Vagy ha léteznek, merre vannak? 

Az éretlen húszévesek, a kapós harmincasok és az magabiztos negyvenesek között, hogy hogy nem találunk egy számunkra tökéletes pasit? Nagyítóval keresve sem jön szembe a 'hőn áhított nagy szerelem, mi pedig kiegyezünk egy középszerűen megfelelő pocakos ürgével, mert ő legalább megbízható, és biztosan visszahív a második randi után?

A biztos mindig jobb, mint a bizonytalan? Vagy egyszerűen képtelenek vagyunk több bántást elviselni a bizonytalantól?

 

A válaszokat mind ismerjük, csak bevallani nagyon nehéz. Szinglinek lenni pedig a legmerészebb és talán legnehezebb dolog manapság. Túlélni egy olyan városban, ahol a csapból is a társkeresés, a kapcsolatok és a szex folyik. 

Tényleg tiltólistán vagyunk? Vagy mi tesszük kispályára magunkat?

 

Képek forrása: 1

A bejegyzés trackback címe:

https://szinglikavarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr687107899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zZz 2015.01.26. 00:30:18

Biztos, hogy ismeritek a válaszokat? Mi van akkor, ha többek között az e fajta arrogancia az, ami miatt nem kelletek hosszú távra a férfiaknak?

Sok dolog lehet a jelenség mögött.

"A kérdés adott, miért van annyi fantasztikus, okos, csinos szingli nő, és hogy hogy nincs ilyen sok okos, vicces, jóképű agglegény? Vagy ha léteznek, merre vannak?"

Higgyétek el, a fantasztikus, okos, csinos nők elkelnek. Az önmagukat fantasztikusnak hívő, egyébként inkább okoskodó, külsőben valójában átlagos nők már kevésbé vonzóak.
Egy nő keményen kritizálhatja saját magát, ám ami érdekes, az az, hogy amikor csoportosan jellemzik magukat a férfiakkal szemben, akkor jócskán túlértékelik magukat. Akkor jönnek az ilyen "mennyi csinos és okos nő van, bezzeg a férfiak" dumák.
Ti azt hiszitek, hogy megannyi hercegnő van, de hercegből kevés. Mi férfiak meg tudjuk, hogy igen, hercegből kevés van, de hercegnőből is ugyanolyan kevés.

De vissza egy lépést. Úgy vettem észre, hogy sok nő nincs tisztában a dolgokkal. Nem értik, miért tűnnek el a férfiak 2-3 hónap után. Nem, nem azért, mert hirtelen rád unt. Ha csak gyors menet kellett volna, akkor egy éjszakás lett volna belőle.
Az igazság az, legalábbis ahogy én látom, hogy az ismerkedés során szinte semmi nem derül ki a nőről. Ugyanis egy nő alig-alig mutat magából valamit az elején, így a férfinek nem marad választása: a külső alapján kell döntenie. Igen ám, de ez a nőnek nem elég, neki kell az udvarlás, hallani akarja, hogy ő milyen csodálatos. Ha nem kapja meg, akkor a férfinak bukta. Tehát a férfinek nincs más választása: úgy tesz, mintha a nő tényleg csodálatos lenne. Összejönnek, a férfi 2-3 hónap alatt végre megismeri a nőt, aztán dönt. Ha nem jön be a nő, akkor lelép.

Tehát a 2-3 hónapnak lehet ez az egyik oka.
Aztán hogy miért lép le konkrétan... kismillió oka lehet.

"Tényleg tiltólistán vagyunk?"

Nem hiszem. Egy komoly szándékú férfi szingli nőt fog keresni. Én is azt keresek. Mondjuk egy önmagát fennhangon szingliként hirdető nő ijesztő lehet, vagy azért, mert túl büszkén hirdeti magát, vagy mert túl kétségbeesetten.

"Vagy mi tesszük kispályára magunkat?"

Az is könnyen lehet. Vagy egész egyszerűen nem tesztek annyit a férfi irányába, hogy benne kialakuljon az elköteleződés. Ugyanis sok nő azt hiszi, a férfinek kell tepernie, tennie, neki viszont csak hátra kell dőlnie és fogadnia a közeledést, így viszont egyoldalúvá válik a dolog, a pincsiket leszámítva viszont ez nem egy vonzó dolog senkinek sem. Azaz aktivizálniuk kéne magukat, nem passzívan várni a sült galambot. Nem elég kikenve-fenve egy helyben ülni, tenni is kell valamit. Nem, a haj belövése, a sminkelés meg a csinosan kiöltözés nem ide tartozik, az még bőven a passzív rész. Aktívan valamit a férfi irányába, ebben elkeserítően gyengék a nők.

Pfdd 2015.01.26. 00:44:40

"A srác is szingli, agglegény, ezen pedig esze ágában sincs változtatni. Sokkal elfogadhatóbbnak tartja azt a megoldást, hogy egyszerre két-három lánnyal randizgat, és mindannyiukkal elhiteti, hogy ő az egyetlen. "

A nők is ugyanúgy randizgatnak 2-3 férfival, vagy ha éppen nem akkor elrakják B-tervnek az adott férfit hogy jó lesz ha épp nincs jobb. Ezzel nincs semmi gond, mindenki azt kapja amit hajlandó elviselni. De nehogy sírjon már valaki amikor ugyanazt csinálja ami a másik oldalról persze disznóság.

ebella 2015.01.26. 08:45:38

Én sráckoromban is csak egy lánnyal (nővel ) randiztam egy időben, vagyis soha nem tartottam még csak két vasat sem a tűzben. (Mégis az átlagosnál sokkal, nagyságrendekkel több "barátnőm" volt.) Nem tartom tisztességesnek átvágni a másikat, és nem csak párkeresésnél. Aki könnyen veszi a csalást, az másban sem megbízható. Pedig a hosszú távon kiegyensúlyozott kapcsolatnak az az alapja, hogy nem csalunk és ez nem csak a ffi-nő kapcsolatra igaz. Ha elfogadjuk, hogy csak csaló emberek léteznek (mindenkinek úgy is sok vas van a tűzbean), akkor kis eséllyel lesz boldog hosszú távú kapcsolatunk.

Mint aki lassan negyven éve él kielégítő kapcsolatban, elmondhatom, szerintem mi a boldog, kiegyensúlyozott kapcsolat alapja. Nálunk legalábbis ez működött és mindketten elégedettek vagyunk vele.

Először is, a kölcsönös megbecsülésen túl, minden emberi (és állati) kapcsolatban van egy domináns fél. Ahol az nincs meg, ott a kapcsolat meg fog bukni. Nem ma születtem, és a tapasztalataim szerint, ahol ez nincs meg, ott hosszú távon nem működik a kapcsolat. "Egyenlő erők csatája", válással, vagy szakítással végződik, nem is olyan hosszú idő alatt. Ez nem jelenti azt, hogy uralkodik az egyik a másikon, hanem, hogy többnyire azt teszi a pár amit a domináns akar. Aki dominánsa típus és van egy kis esze ( és akarja a kapcsolatot), az természetesen figyelembe veszi a másik akaratát is. Ha ez az esetek többségében megegyező akkor lesznek hosszú távon együtt. De mindig lesz vita és ilyenkor van szükség arra, hogy valaki engedjen. Ha mindkét fél arra vár, hogy majd a másik engedjen, akkor hamar vége a kapcsolatnak. Az okos domináns fél, nem egyszer enged is, nyilván nem alapkérdésekben, de ezzel megtarthatja a gyengébb fél lelkik egészségét, azt a tudatát, hogy ő azért nem mindenben alárendelt. (az emberek szeretnek maguknak is hazudni. )

Ha valaki tudja magáról milyen típus (kapcsolatban domináns vagy alárendelt), akkor annak megfelelően kell párt keresnie! Ha nem így történik, akkor annak a kapcsolatnak nincs jövője, akkor se, ha a szex kitűnően működik. (Meg akkor sem, ha valaki azt hiszi ő egyik csoportba sem tartozik bele. Az millió éves ösztön nem úgy működik.) Mert a szex összekötő erejű varázsa, hamar elmúlik. Ha mindketten dominánsak, akkor nagyon hamar véglegesen összevesznek, mert egyik se hajlandó engedni alapkérdésekben. Még az szerencsésebb (a kapcsolat szempontjából), ha mindketten alárendeltek (vagy alárendeltségre hajlamosak, mert mindenki tud domináns lenni , csak nem feltétlenül érzi szükségét), mert akkor hosszabb ideig tarthat a kapcsolat (viszont az elkerülhetetlenül szükséges döntéseket is sokkal nehezebben hozzák meg), de ma inkább alárendelt lelki típust nehezebb találni. Mindenki domináns akar lenni, ha beledöglik, ha boldogtalan lesz akkor is. És akkor is, ha alapvetően nem az.

Az a sok ember akit én életemben hallgattam a teljesen egyenlő párokról szavalni, egyik sem él boldog hosszú távú kapcsolatban, vagy ha mégis, akkor feladta az idealisztikus, de rendkívül naiv párkapcsolati képet.

Aki meg azt mondja, ő szingli akar lenni az hazudik, magának is. Egy pártized százaléknyi kivételtől eltekintve az ember párban érzi magát jól, ezrét is keres partnert, ha nincs. Kompromisszumokat kell kötni, feladni a nagy ént, még akkor is, ha domináns természeted van! Hosszabb távon úgy is kijön az, ha nem domináns a másik is. Akkor is, ha csak az szeretne domináns lenni a másik , de nem az!

Összefoglalva, nem én, hanem mi, vagyunk e képesek együtt lenni hosszabb távon. Ebben kell gondolkodni!

Nzoltan 2015.01.26. 08:45:55

A szingliség életforma. A tartósan szingli nőknek "defektjük" van. Miért akarna bárki is egy köztudottan szingli nővel együtt élni? Hiszen már eleve bele van kódolva a szétválás.

Krumpli Bogart 2015.01.26. 08:46:42

Sosem teszitek fel a kérdést magatoknak, hogy kell-e a mai világban hosszútávú kapcsolat?
Miért nem találod meg az idális pasit?
Azért, mert ma már nincsenek társadalmi "osztályok", nevezzük így, ahol a közösség minden tagja ismeri egymást (származását, vagyoni helyzetét, személyes tulajdonságait, stb.) és ezen információk alapján, racionális szempontok szerint összeboronálja azt a FIATAL (tehát még hajlítható) párt, amelyikről úgy gondolja, hogy nagy eséllyel tudja egy fedél alatt leélni az életét és a házasságban, MINT JOGI KAPCSOLATBAN teljesíteni tudja a párjával, a gyermekeivel, a társadalommal szembeni KÖTELEZETTSÉGEIT.
A házasság ugyanis egy életre szóló szerződés, aminek semmi köze nincs az érzelmekhez, a szexuális vonzódáshoz, meg ilyen szubjektív dolgokhoz.
Azért kell(ett) a házasság, hogy az asszony és a gyerekek biztonságban legyenek, ne haljanak éhen, stb.
A házasság intézménye mára elavult, több hátrányos kötöttséget hordoz, mint amennyi előnyt nyújt.
Az érzelmeken alapuló férfi-nő kapcsolat viszont eleve nem tartós, nem ez a szerepe. Ha mégis működik, annak az az oka, hogy a felek a függetlenségből merítenek erőt, a függetlenség tudata adja a "biztonság" érzését.
NEM kell januárban nyaralást tervezni az új pasiddal, hanem minden napnak örülni kell, ami egyetértésben telik. Ha lazán kezeled a pasit, jól fogja érezni magát melletted.

Pan Modry 2015.01.26. 08:46:48

Nem ertem a rinyalast, szerintem jo parkapcsolatban is lenni, meg szinglinek is.
Jo parkapcsolat eseten tartalmas programok stb..., szinglisek eseten csomo haverok, buli, pia, csajok
Szerintem mindketto allapot elvezheto

Alick 2015.01.26. 08:46:50

"Túlélni egy olyan városban, ahol a csapból is a társkeresés, a kapcsolatok és a szex folyik."

Nem akkor súllyal, ha eleve antiszoc nerd az illető... :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.26. 09:24:20

Ahogy a férfiaknál úgy a nőknél is megvan az, hogy minél idősebbek, annál nehezebben változnak. Én nem hiszem, hogy mernék "alapozni" egy 30-as szingli csajra. Hatalmas öngól az a nagy önállóság, ami a rendszerváltás után / óta ránk szakadt. Feégette a régi modellt, de helyette nincs semmi... illetve ez, amit a poszt írója is felvázol.

biododírium 2015.01.26. 09:29:21

"A kérdés adott, miért van annyi fantasztikus, okos, csinos szingli nő...?"
Művelt és csinos lehet, hogy van több, de defektesek. Vagy dobják a pasit hamar vagy utóbbi menekül el előbb-utóbb.
A való világban is van több olyan 30-as nő ismerősöm, akiknek 3-8(!) éve nem volt egy épkézláb kapcsolatuk, ami tovább tartana 1-2 hónapi nyűglődésnél.
Neten próbálkoztam korábban, de ott csak a hülyítés ment vagy a lekoptatás, de most (bő 1 évvel később) megnézve ezeket a hölgyeket pl face-en, ua egyedül vannak. Valószínűleg alkalmatlanok alapból egy kapcsolatra, alkalmazkodásra, talán mély érzelmekre is. Ezekből lesznek a macskás vénkisasszonyok.

ebella 2015.01.26. 10:08:00

@Krumpli Bogart: De tartós az érzelmeken alapuló ffi-nő kapcsolat is. Én példa vagyok rá. De mesze nem egyedüli példa.

randomuser1 2015.01.26. 10:50:08

mert félreértitek a kapcsolat lényegét, az egy olyan működő kompromisszum, amibe napi szinten kell fektetni mindkét félnek és sosem szabad megnézni mérleget, nem az örökmozgó, h egyik fél se tesz bele oszt mégis ontja a profitot :)

Lángharcos 2015.01.26. 11:11:16

Előbb vagy utóbb összejön majd valaki. Mindenkinek összejön valaki.

annmbp 2015.01.26. 11:13:26

Egy nagyon fontos tanulságot megosztok, sose randizz olyan nővel, akinek csak arcfotója van a társkereső vagy közösségi profilján!!!!

Vacskamati69 2015.01.26. 12:00:41

@Simlicske: hidd el, semmi baj nincs a 30-as nőkkel. Én vagyok az élő példa, nekem 38 évesen (egy házassággal, és több tartósabb kapcsolattal a hátam mögött), ütött be a szerelem, ráadásul netes ismerkedésből. 8 éve tart..:)
Sokszor a gond ott van, hogy az emberek nem tudják belőni azt a kört, ahol esélyük van párt találni, Ennek egy magyarázata van: nem ismerik saját magukat sem. AZ igények a csillagos égben, de Ők maguk a felét sem tudják legtöbbször felmutatni annak, amit a másiktól alapból várnak el. És persze mindig a másik a hibás...

Spiritmonger 2015.01.26. 12:15:39

Drága bloggerina, ki e posztot elkövetted!

Több, mint valószínű, hogy azért szingli a leány, aki "Húszas éveiben járó fiatal, csinos, életvidám, értelmiségi nő, érett, egzisztenciával rendelkező, határozott férfit keres, komoly kapcsolat céljából.", mert sajnálatos módon a fogyazstói társadalom elvette azt a maradék eszét, amit ak oktatás meg a korszellem meghagyott neki.
Nem a szingliség a tiltás alapja, hanem az, hogy az általad is megfogalmazott típus gyárilag alkalmatlan arra, hogy jó faszit válasszon. Mert a jó faszik olyanok, hogy azokat magadnak kell kinevelned. Ami azzal indul, hogy adsz esélyt neki, az átlagosnak tűnő, hétköznapi egységsugarú faszinak, de ezt te nem teszed meg, a fentebb már említett okok miatt, ellenben sokadjára is csak csodálkozol, miért jársz úgy, ahogy.
A probléma ott van, hogy ez a típus nem látja a fától az erdőt, és nem értékeli az egységsugarú fickót, aki ott van krülötte, ismeri őt, szereti, de nem kap esélyt.
A huszonéves, önálló, független, csinos életvidám lányoknak irreális elképzeléseik vannak jövendő párjukról. Nade a közgazdaságtan és a biológia két igazságos tudomány, az idő az telik, és a rendszer kiegyenlít. A használtpiaci érték huszonévesen még magas, aztán elkezd konvergálni a nullához, mert folyamatosan termelődik újra az a réteg, akikről írsz, csak egyre újabb évjáratokban. ÉS igen, 20 éve majd megvesztem volna egy akkori új autóért, de nem telt rá, de most, húsz év múlva ugyanaz a kocsi akkor sem kéne, ha ingyen adnák, nemhogy még én fizessek érte... Most már meg tudom venni azt a kocsit, amit akarok, ami egy jóval jobb gép, fiatalabb évjárat, jobb felszereltség, stb...Gondolom az analógia érthető. És én, mint egységsugarú faszijelölt az elúlt években csak javultam, míg a huszonéves szépség csak romlott...

Norindaa 2015.01.26. 12:27:14

@Vacskamati69: teljesen egyetértek Veled. Még annyit tennék talán hozzá, hogy azt mindig mindenki figyelmen kívül hagyja, hogy 30- tól felfelé mindenki túl van már egy - két csalódáson, tehát a társkeresők nagy része sérült, ami befolyásolja a nézőpontját és az értékítéletét is. A másik probléma a "van ezer másik" kérdéskör, tehát a felmerült problémát nem beszélik meg egymással, büszkeségből vagy tökmindegy miért. Mert nincsenek egy légtérben, mint pl egy házasságban, ez nem is merül fel problémaként. A másik megpiszkálja egy érzékeny pontodat, hoppá, mondod, baj van, és továbblépsz mert van ezer másik a neten. Aztán megint ezer... aztán megint ezer míg bele nem fáradsz. Hétvégén hallottam egy nagyon jó sztorit, ami választ ad néhány kérdésre. Húszévesekkel beszélgettem akik elmesélték hogy hogyan léptek túl egymás korábbi baklövésein, vagy múltján vagy nevezd aminek akarod (három éve vannak együtt). Szóval ők nevettek ezeken, nem pedig következtetéseket vontak le. Vissza kellene lazulni. A "nyitottnak lenni" követelmény nem csak egy divatos szófordulat asszem.

Void Bunkoid 2015.01.26. 13:21:04

@Vacskamati69: ez így van. Én is észrevettem, hogy mindenki a Hófehérkét, meg a szőke herceget keresi.

A legnagyobb probléma ott van, főleg harmincon túl, hogy majdnem mindenki ilyen "tökéletes", kialakult élettel, lópikulával, mindennel rendelkező párt keres. Az viszont nem üt senkinek sem a fejébe szöget, hogy ezek a kialakult, sikeres emberek jórészt tényleg notórius szinglik, és eszük ágában nincs "párosodni", mert az azzal járna, hogy bizony a másikhoz alkalmazkodni kell, legtöbbször - több ilyen ismerősöm is van - eleve az a legnagyobb probléma, hogy összeköltözni sem hajlandók, mert egyik sem hajlandó a kis várát feladni, azt várja, hogy a másik költözzön oda és játsszon az ő játékszabályai szerint.

Na ezért hangzik hülyén, de az átlagos nő meg a kicsit pocakosodó férfi - de mindketten valakihez nagyon tartozni akarók - sokkal inkább alkalmazkodik, meg hajlandó kompromisszumot kötni, de a fent említett okok miatt ők nem érdeklik az embereket. Sem a pocakosodó faszik az átlagos, már kicsit szarkalábasodó-segget növesztő nőket, sem a már kicsit szarkalábasodó-segget növesztő nők a pocakosodó férfiakat.

Pedig ha egy kicsit lejjebb tenné mindkettő a lécet, rájönnének, hogy milyen f*sza dolog is az együttlét, és még az is lehet, hogy egymás mellett kivirulnak, és tán még a pocak meg a szarkaláb is eltűnik. Vagy ha meg nem, akkor is le van tojva, nem másoknak választunk párt, hanem magunknak, nemdebár?

Peetee 2015.01.26. 13:21:13

Roppant egyszerű a megoldás: El kell dönteni,h szingli akarsz-é maradni, vagy párkapcsolatra váltasz. 2-3-4-5-6-7-8-9 randi után, 10-20-30-40-50órányi dumálgatás-beszélgetés után valamerre lépni kell. Az nem fog működni, hogy a számodra szinte optimális férfiember évekig ugrálni fog körülötted, amíg ki nem nőtök a szingliségből. Ez a dolog 2 emberen áll, az úgy nem működik, hogy az egyik fél úgy ugrándozik, ahogy a másiknak a kedve tartja.....

Vacskamati69 2015.01.26. 13:21:46

@Spiritmonger: hehe, érdekes, amit írsz, mert ahogy Te az autókkal, (közvetve a nőkkel), úgy vagyok én is a pasikkal..:) AZ a srác, akibe általános és középsuliban fülig bele voltam zuhanva, most akkor se kellene, ha Ő lenne egyedül, közben meg a párom, aki 20egynéhány éves korában (képről láttam), nem tetszett, most mint a jó bor, 50-esként a legjobb eddigi pasi az életemben..:) Mint Sean Connery, a korral csak sármosabb lett.. Igen, a varázsszó Nálad van: esélyt adni az egységsugarú fasziknak! De ahhoz is nagy-nagy ember-és önismeret kell, hogy az a biz. "VALAMIT" észrevedd a másikban, és erre nincs szenzora nagyon sok embernek...

Vacskamati69 2015.01.26. 13:32:55

1-2-3-4 randi után, aki nyitott szemmel és füllel jár, észreveszi, hogy merre tart az a kapcsolat. Jelek mindig mindenre vannak, a rózsaszín ködöt sajna manapság későbbre kell tartogatni... Aki pár randi után édesemnek, meg babának szólít, ott nekem viszketni kezd a hátam... Nekem ez arra hajaz, hogy minek is tanuljam meg a nevét, így nem is keverem össze mással, és erőltetni sem kell az agyam, hogy kivel is randizom??

steery 2015.01.26. 13:50:30

A szorosabb, komolyabb kapcsolatok több lemondással, kényszerrel, megalkuvással, veszteséggel, kudarccal, szenvedéssel járnak. Ugyanakkor ezzel arányosan nem járnak több örömmel, boldogsággal, sikerrel és elégedettséggel. Az emberek azért mennek bele a másokkal való kapcsolatokba, hogy nyerjenek rajtuk, hogy jobb dolguk legyen. Ha rossz dolguk van, kilépnek a kapcsolatból. Ez ilyen egyszerű. Mindenki nyerni akar és senki sem akar veszíteni. Ez egy evolúciós kényszer a túlélés miatt.
Azért van tehát sok ember inkább egyedül és lép egyik felületes kapcsolattól a másikig, mert a legkisebb kényszer elve miatt ezekből nyeri ki a legtöbb hasznot, élvezetet, a legkisebb ráfordítással, szenvedéssel.
Tanulság: Ha komoly kapcsolatot akarsz, akkor nem elég megszerezni hozzá a jónak tűnő partnert. Meg is kell tartani erővel, csellel, csalással, korrupcióval, bárhogyan. Hogy muszály legyen neki maradni vagy megérje neki maradni. De ehhez sok hatalom kell, tudás, bölcsesség és pénz. Ami a többségnél hiánycikk.

randomuser1 2015.01.26. 13:58:36

@steery: sőt, ebből következik, a szingliség a következő evolúciós lépcső, mert mainapság már egyedül is simán végig lehet élni egy teljesértékű életet...

Miumiu 2015.01.26. 13:59:12

Az első kommentemet valahol elnyelte az Internet, úgyhogy újra:

"Dolgoznak, egyetemre járnak, karriert építenek, mindent megtesznek, hogy önállóan is képesek legyenek megállni a helyüket a világban. És mindannyiuk szingli." Ez a mondat elég durva csúsztatás, nekem a személyes tapasztalatom pont az, hogy az emberek az egyetemi évek alatt ismerik meg a párjukat. Nekem sok évfolyamtársam már az utolsó évben, vagy a záróvizsga után nem sokkal megházasodott, de én is egyetem óta vagyok együtt a párommal. Az hogy valaki tanul és/vagy dolgozik nem zárja ki a párkapcsolatot, sőt több olyan nő létezik, aki dolgozik és mellette családja van, akár több gyerekkel.
A "jajj de én karriert építek" inkább csak egy a sok kifogás közül...

Trisi · www.alphawing.hu 2015.01.26. 14:27:23

@Emmanuel Goldstein: Nem lehet, illetve lehet gazdaságilag. Viszont teljes értékű élet része az hogy nem egyedül éli le az ember, hanem törekszik valamiféle lelki és társas stabilitásra. Ennek része egy másik ember és következménye egy család.

A teljes élet gazdaságilag kivitelezhető csak rettentő magányos lehet a vége.

randomuser1 2015.01.26. 15:02:32

@Trisi: ha ragaszkodunk a prekoncepciókhoz, akkor mindenképp, ha bilológia és szükségleti úton közelítjük meg a dolgot.. az ember inkább poligám, hamar ráun egy konkrét partnerre (de itt azért vannak variációk), én sokkal életképesebbnek látom egy lazább kötelékkel összetartozó csoport együttműködését, régen is volt "menage a trois" meg egyéb számbajöhető formáció, aminek az elterjedését pont a közerkölcs gátolta, egyébiránt ki ne szeretne gazgad csóka szeretője lenni?
Az nem lehet, h minden ember monogám egy életen át, vagy is de, csak az nem tesz mindenkit egyformán boldoggá :)

sas70 2015.01.26. 15:11:42

Talán egy pár hetes kapcsolat esetén még nem a nyári üdülést kellene nagyban tervezni, hanem a következő kefélést. Tervezni majd akkor kell, ha már tényleg mindkét fél kész arra, hogy összekössék az életüket.
Amíg valaki az igazit megtalálja, addig érezze jól magát az esélyesekkel!

Spiritmonger 2015.01.26. 15:18:25

@Vacskamati69: Nem kell ehhez se túl sok emberismeret, se túl sok önismeret, bőven elég, ha az ember lánya elkezd gondolkozni, és ad esélyt a körülötte lévő fasziknak, hiszen azok csak jobbak lehetnek az általa külsőre favorizált típusnál...

WilburSmith 2015.01.26. 16:00:40

@Emmanuel Goldstein: A férfiaknak volt annyi eszük, hogy a vágyaiknak megfelelő formát öltsenek, ne akarjanak többet. A férfiak megelégszenek egy pillanatnyi futó kapcsolattal, egy prostival, egy könnyen levadászható prédával, és mindezt a farkukkal csinálják, nem viszik érzelmi síkokra, nem okoz akkora törést egy kapcsolatban, családban. A nők viszont ezt képtelenek, ők minden esetben érzelmi síkra szeretnék vinni az egészt, uralkodni akarnak a megszerzett új férfi felett, ezért tönkreteszik a családot és a harmóniát, ráadásul nagy eséllyel a férfi csak futó prédát akar. De persze a nő ezt nem képes elviselni, és így tesz tönkre mindent. Szóval ez poligám dolog a férfiaknál úgy ahogy működhet anélkül, hogy az utódnevelésben ne okozzon túl nagy traumát, de a nők ezt nem tudják megoldani.

Amúgy mit vársz egy gazdag csóka szeretőjeként? Az csak farkal meg vesz egy két cuccot és ennyi, míg te meg akarod szerezni. Ezt csak úgy tudod, hogy tönkreteszed az életét, így megutál és ugyan úgy nem lesz a tiéd hosszú távon. Bukta.

Trisi · www.alphawing.hu 2015.01.26. 21:23:09

@Emmanuel Goldstein: Persze, mindenkinek szíve joga úgy elcseszni/boldogan élni az életét ahogy akarja :) más nem ítélkezhet. Én el sem tudnék képzelni nem monogám kapcsolatot egy nővel, nekem azonnali válóok ha van egy harmadik. Sőt, még azt sem mondom hogy nem lehet egy életet leélni valaki mellett...ismerve 39 éves önmagamat, csupán 25-30 évet kell még elviselnie mellettem a páromnak és szabad lesz mint a madár :) Bár félek, annyi idő éppen elég ahhoz hogy megszeressen annyira hogy ennek annyira azért nem örülne. ( ha mégis, esküszöm visszajárok kísérteni! )

pestilány 2015.01.26. 21:26:53

Ahogy látom, mindenkiből erős érzelmeket váltott ki ez a téma.
Köszönöm, hogy ilyen sokan hozzászóltatok, és együtt gondolkodtunk ezekről a kérdésekről. Nem célom senkit megsérteni, ezért kérem, hogy senki ne érezze támadásnak a cikk egyetlen sorát sem.

Nyílván nem vagyok objektív, bántottak, és ez a sértettség elhomályosítja a véleményemet, de ez nem jelenti azt, hogy rögtön elkényeztetett, felszínes, hülye kis p**** lennék.

Fiatal vagyok, olyan lány, aki sokat küzdőtt azért, amit eddig elért (tanulmányok, munka), de közben persze jutott idő szórakozásra, barátokra, családra is. Ilyen tekintetben teljesen normálisnak mondanám magam.
A felmerült "egzisztenciával rendelkező, határozott férfi" pedig azt jelenti, hogy olyan férfi mellett érezném jól magam (és ő is magát mellettem), akire felnézhetek, akinek nem kell elmagyaráznom, hogy mi történik Koreában, aki olvasott, érdeklődik a világ dolgai iránt. Persze ez is általánosítás, de legyünk őszinték (és itt jönnek a súlycsoportok), kevés közös lenne bennünk egy mongóliai kecskepásztorral.

Ahogy a felhozott példáim léteznek, úgy mindegyikre van ellenpélda is, ahogy azt a sok hozzászóló le is írja. Így teljes a kép, így láthatjuk egészben, hogy míg az egyik oldal a pasik hiányosságait, a másik a csajok folytonos elégedetlenségét sorolja. Talán pont ez az ellentét vonzza a két nemet egymáshoz, csak mindenkinek meg kell találni azt a pár, akiben a legkevesebb hiányt és legkevesebb hisztit látja.

Hogy is mondják... Lakva ismerszik az ember! :)

MutánsJane 2015.01.27. 09:41:32

Lehet, hogy sokan nem fognak egyetérteni velem, de szerintem a problémáid egyik okozója az, hogy túlságosan általános dolgokat írsz a partnerrel kapcsolatos elvárásaidról, sőt, ami szerintem még nagyobb probléma, hogy saját magadat is rettentően sablonosan, egy kizárólag mások elvárásai alapján felállított koordinátarendszer szerint határozod meg. Próbáld meg pontosítani, illetve finomítani a leendő partnereddel kapcsolatos elvárásaidat, és próbáld meg önmagadat jobban megismerni, ezáltal pedig a saját magadról (elsősorban mint személyiségről) alkotott képedet is sokkal "valamilyenebbé" tenni. Ha javasolhatok még valamit, a partnered tulajdonságai között is elsősorban a személyiségre koncentrálj. Persze fontos a külső tulajdonságok listája is, de azt vedd alapvetésnek. Ja, és még valami: azt is próbáld meg saját magad számára (természetesen semmiképpen ne a mi számunkra, kommentelők számára) tisztázni, hogy milyen kapcsolatot szeretnél??? Pontosabban, hogy miről szóljon a kapcsolatod, mi az, amit te személy szerint vársz tőle. Mivel saját magad előtt kell ezt konkretizálnod, akármilyen banális dolog is lehet ez, vagy lehet közte, semmi nem gáz. Próbáld meg egyrészt kívülről látni magadat, másrészt pedig abszolút semleges maradni (saját magaddal és a másikkal szemben is). Itt egyedül az a szempont, hogy te mit akarsz, számodra mi a megfelelő.
Ha pedig sikerült tisztázni, mit akarsz, akkor felejtsd el azt, hogy mit nem akarsz. Pl. "a pasik" hiányosságai. Te olyat akarsz, amelyiknek nincsenek a te szempontjaid szerint hiányosságai. Ezért a többinek engedd meg, hogy legyen. Ha véletlenül olyanba akadsz, akinek van, napold el a kiborulást (egyszerűen nem éri meg), az az illető egyszerűen nem számodra "készült". Hagyd, hogy maradjon olyan, amilyen, és küldd el isten hírivel.
Ja, és egy idő után nem kell összeköltözni senkivel ahhoz, hogy már apró gesztusokból is rá tudj érezni, hogy pl. mik a szokásai, nagyjából milyen.

Trisi · www.alphawing.hu 2015.01.27. 11:43:56

@pestilány: "A felmerült "egzisztenciával rendelkező, határozott férfi" pedig azt jelenti, hogy olyan férfi mellett érezném jól magam (és ő is magát mellettem), akire felnézhetek, akinek nem kell elmagyaráznom, hogy mi történik Koreában, aki olvasott, érdeklődik a világ dolgai iránt."

Őszintén? Ilyen pasiból sok van. Igaz őket a lehető legnehezebb megtalálni, leginkább félnek az elutasítástól és mivel ők is naponta 10-12 órát dolgoznak, talán a munkahelyükön találod meg őket. De az igény amit megfogalmazol nem túlzó - szerintem - egyszerűen tudod mit szeretnél a másiktól szellemi téren. Ha mindezt te is képes és hajlandó vagy megadni, akkor nincs is ezzel semmi gond. De az ilyen pasik a közhiedelemmel ellentétben állatira nem kapósak, viszont csak úgy találhatók meg ha a kis csápjaiddal elkezdesz nagyon figyelni rájuk. :)

Void Bunkoid 2015.01.28. 10:20:36

@pestilány: @Trisi: egy kicsit amúgy már nagyon elcsépelt dolog ez az "akire felnézhetek" duma, már elnézést.

Ne istent/apukát/példaképet keressetek, mi sem alattvalókat/ránk büszke lánygyermeket/rajongókat keresünk, hanem társat, akivel _együtt_ élhetünk meg mindent. Pl akár azt is, hogy megtanuljuk, hogy mi a franc történik Koreában, ha eddig nem tudtuk.

pestilány 2015.01.28. 10:35:22

@Void Bunkoid:
Egyáltalán nem istent/apukát/példaképet keresünk. Ismertem már meg közelebbről értelmiségi, több diplomás pasit és négy általánost végzett kőművest is.
Belső értékeiket tekintve egyikre se mondhatom, hogy rosszabb/kevésbé értékes ember lenne bármelyikük, de mégis a kőművessel a közös témáim száma a nullához konvergált, míg nekem a sport, a karrier, az alkalmankénti esti sörözések/bulik az életem szerves elemei voltak, addig ő a kocsma/haverok/melóóó szentháromságából piszkált a magasabb fizetésem miatt.
Ez nem önelégült, sznob, feminista duma, hanem a valóság, mert szeretnék egy olyan társat, aki a társam lesz mindenben, aki megérti a problémáimat (magán és munka) és ha esetleg gyermeket vállalunk, akkor nem a GYES-ből kell pelenkát venni, mert a "kőművesnél" az "egyszer majd gyerek" kérdésre adott válasz, az "ugysem tudjuk eltartani" alapon működött.

Egyébként tapasztalatból mondhatom ezt is, a férfiak nehezen tűrik ha a barátnőjük/párjuk magasabban képzett, jobb állása, fizetése van. Úgy érzik "nem ők hordják a nadrágot" - és még ha ez minket nőket nem is zavar, az egész kapcsolatra rányomja a bélyegét.

Nem azt akarom mondani ezzel, hogy minden pasi keressen butább nőt, minden nő meg nálánál okosabb férfit (szó sincs ekkora kontrasztról), de itt kell feltenni magunkban a kérdést, hogy vajon lehet-e hosszútávú, komoly kapcsolat "egy király és egy kolduslány/ egy királynő és egy koldus" között?!

Vannak kivételek, akiknek megadatott, hogy így találták meg életük párját, nekik gratulálok, és kívánom, hogy még hosszú évekig szeressék egymást, de nekik is meg kell érteni, hogy minden ember más, és a kivételek nem mindenkinél működnek.

Trisi · www.alphawing.hu 2015.01.28. 11:58:43

@pestilány: "Egyébként tapasztalatból mondhatom ezt is, a férfiak nehezen tűrik ha a barátnőjük/párjuk magasabban képzett, jobb állása, fizetése van. "

Nem igaz! :) Illetve igaz azokra akik saját magukat a fizetésük és beosztásuk alapján sorolják az értékes emberek közé. Egy olyan férfi aki tisztában van saját magával azt nem fogja zavarni ha többet hozol haza, mert nem számít. Én hagytam már ott vezető állást , több fizetést azért mert tudtam hogy egyszerűen nem tudnám kiégés nélkül csinálni évekig. Belekóstoltam, de nem kellett. Inkább visszamentem mezei fejlesztőbe amit még élveztem is.

Persze lehet hogy tapasztalatod a fentieket támasztja alá, de sajnos akkor te nem FÉRFIakkal ismerkedtél hanem pasikkal. A különbséget gondolom érzed.

Az lehet hogy gond, ha havi 70 ezerből élt a pasi 30 évig és a világlátása eddig tud terjedni ( nem degradálóan mondom ) a nő meg 400 ezret keresett és neki az a szint a normál ha étteremben ebédel és prémium minőségű ruhát tud hordani. Ezek nem a fizetés miatt nem lesznek társak, hanem mert más dimenzióban tudnak gondolkodni.

De van olyan aki 600 ezret keresett nettóban, majd valamiért 300 ezres kategóriába került vissza. ( direkt mondok nagy összegeket ) Vele például akkor is jó párt alkothatsz ha te a manageri bónuszokkal átlag havi 7-8-900 ezret kaszálsz. Itt pedig lehetsz te a nagyfőnök akár, ha kellően intelligens mindkét fél, hogy ezt fel tudja fogni akkor nincs gond. A vezérigazgatói poszt is csak egy munka, nem több! Ismerek olyat aki multis vezérigazgató nővel él együtt és a srác egy mezei vállalkozó, egy személyben és semmi nagy dolgot nem tud felmutatni azon túl, hogy értelmes, rendes, normális pasi. :) ...Boldogok! :)

De vigyázz.... a nagy fizetés csak időleges! Nem lehet rá alapozni, mert csak egyszer szólsz be olyannak akinek nem kellene...és máris 43 ezer üti a markodat...akár évekig.

Trisi · www.alphawing.hu 2015.01.28. 11:58:49

@Void Bunkoid: Nekem mondod? :))) Hát én tudok a falnak rohanni ettől e felnézős dumától. Viszont a tisztelet lehet olyan szinonímája ami tényleg fontos. Például tiszteli a másikban hogy elért valamit amiért sokat feláldozott. Ezért a női szókincsben ez a "felnézek rád" kifejezésnek felel meg. Talán... mert nem tudok nőül. :)

Amitől megőrülök, amikor fizikai értelemben jön ez a probléma, miszerint ha egy 168 centis lány felvesz egy magassarkút akkor 178 centis lesz és így én a 177 centimmel alacsonyabb vagyok, ami ugyebár tragédia...ezért nem kellek, mert hogy nézne már ki mellettem.

lechat1 2015.01.28. 19:22:47

Kedves Kommentelők,
Nagy érdeklődéssel olvastam minden hozzászólást. Az én pasim, szintén 3 hónap után karácsony napján hagyott ott. A kezdet hasonló volt, mint itt. Minden csodás, a családnak nagyon hamar bemutatott. Előadta, hogy ő komoly férfi, aki komoly kapcsolatot keres, és persze én vagyok az igazi. Igaz valóban gyanús volt, hogy pár hét után szerelmet vallott, de ő az elején "kijelentette" hogy vagy nagyon csinál valamit, vagy sehogy...Én meg elhittem neki...Aztán jött a hideg zuhany. Karácsony előtt egy héttel elkezdett kerülni, majd 24-én már nem tudta a kerülést tovább húzni, így be kellett vallania, hogy bizony az ő érzései hipp-hopp elmúltak. Egy komoly férfinél szerintem nem jönnek csak úgy hipp-hopp az érzések, és nem is tűnnek el, de ez az én véleményem. Azt mondta, hogy túl tökéletes vagyok és nem tud az elvárásaimnak megfelelni. Mondanom sem kell, hogy én loholtam az ő elvárásai után, mindent megtettem neki, figyelve hallgattam minden szavát. Egy darabig magamban kerestem a hibát. Hogy biztosan az a baj, hogy tanult vagyok, hogy van véleményem a világról. Ő is egy képzett jó állással rendelkező srác, elvileg normális értékrenddel. Aztán a szakítás után pár héttel rájöttem, hogy az esettel csak én nyertem. Ennyire gyáva alak nem lehet valaki, hogy még a családja előtt is megjátssza magát, majd egy mozdulattal eldob mindent. Szóval, kedves férfiak, akik két-három hónap alatt megszöktök egy kihívást jelentő lány elől, akkor tegyétek úgy, nem érdemlitek meg, hogy egy értékes kapcsolatban legyetek. Jobb lesz nekünk is. De a végén ne legyen az a baj, hogy egyik lány sem jó, mert nem túl okos, a másik túl okos, vagy túl szép. Szerintem nekünk csajoknak és a pasiknak is egy kicsit vissza kellene venni az egóból, és egy kapcsolatban a másikra is koncentrálni, nem csak magunkra. Mert emiatt van ma a sok szingli.

Void Bunkoid 2015.01.29. 09:18:52

@Trisi: a magassarkú példád azért van, mert a ma fiataljainak valamiért baromi torz testkép kóvályog a fejében (főleg a különböző mangák/animék meg barbibabák miatt :P), és valamiért az van beléjük sulykolva, hogy ha egy nő testhosszának legalább 70 százaléka nem lábból van, akkor az nem is szép. Ezért szoktak az amúgy ma már alacsonynak számító 165 centis csajok is simán felvenni 12 centis sarok + 5 centi platform cipőket. Nem azért, mert milyen mókás dolog, hogy így a majd' 180 centis férfi is alacsonyabb náluk, hanem mert így tűnik a lábuk 130 centi hosszúnak.

Trisi · www.alphawing.hu 2015.01.30. 11:18:01

@lechat1: a pasinak jó dumája volt...megszédített és valljuk be ez bejött neki, megszerzett. Ettől még nem sajnálnám én sem hogy nincs már veled, de pont karácsonykor....ez egymagában is eléggé mocskos húzás.

Gyáva kis izé a fazon, nem érdemel többet. Viszont az is egy lehetőség hogy száll virágról virágra és az a duma amit magyarázatként kaptál az bizony arról szól, hogy a valóságot ne mondja ki. Magyarul szimplán elcsábított, veled volt amíg nem volt más a képben és amint talált valami mást akkor ment oda téged meg...

Trisi · www.alphawing.hu 2015.01.30. 11:18:09

@Void Bunkoid: várj, mit nevezünk fiatalnak? Ezeket 37-42 éves nőktől kaptam meg. Ők fiatalosak, de azért nem a hamvas fiatalságukat élők. Az ha egy 22 éves ilyet tol, azon nevetek és közlöm hogy még nőnie kell...de amikor egy 37 éves nő mond ilyet akkor végigfut a fejemben, hogy ez úgy mégis milyen világban él...mert hogy nem az enyémben az tuti. No és nem cicamicáktól kaptam ezt hanem elvileg érett személyiséggel rendelkező nőktől, akik nem a 10 pontos kategóriában vannak hanem úgy a kedves és aranyos szomszéd lány szintjén.

Ismerőseim között van egy 167 centis lány akinek világszép lábai vannak. Nem hord magassarkút, de egy szimpla szandálban is olyan elképesztően szép hogy a szavam is eláll. A lány 37 éves és úgy néz ki mint 22 éves korában.

Sadist 2016.06.30. 16:19:06

@lechat1: Tiszta de javu, annyi különbséggel, hogy a csaj nem mutatott be a szüleinek, meg vetített még egy darabig, hogy időre van szüksége letisztázni magában a dolgokat. Az ilyen nők a legnagyobb szerelmüket is képesek egy hét alatt lelkiismeret-furdalás nélkül otthagyni, mert megunták.
Viszont legalább az ágyban hozta az elvárható szintet.

Sadist 2016.06.30. 16:19:18

@ebella: "Én sráckoromban is csak egy lánnyal (nővel ) randiztam egy időben, vagyis soha nem tartottam még csak két vasat sem a tűzben. (Mégis az átlagosnál sokkal, nagyságrendekkel több "barátnőm" volt.)"

Akkor tekintsd magad mázlistának. Ha jól sejtem, ez egy-két generációval korábban volt.
Azóta a dolgok eléggé megváltoztak, ahogy egy másik blogban valaki írta, a férfiak polarizálódtak, egy kis részüknek van egy rakás nőjük, a többinek meg senki. 80-20% itt is. A nőknek fiatalon, amikor még magas a húspiaci értékük, akkor csak a legjobbal érik be, a 80%-uknak a top 20%-nyi férfi kellene.

"Először is, a kölcsönös megbecsülésen túl, minden emberi (és állati) kapcsolatban van egy domináns fél."

Nem csak kapcsolatokban, hanem bármilyen struktúrált dologban. Hadseregben, számítógépben, emberi testben, vállalati felépítésben, még egy P2P hálózatban is van hierarchia és irányító.

A továbbiakban is okos gondolatokat írsz, de sajnos az emberek képtelenek különbséget tenni dominancia, irányítás, elnyomás és zsarnokság között. Pedig eddig úgy tűnik, hogy ez a járható út.

Sadist 2016.06.30. 16:19:23

@Vacskamati69: "hehe, érdekes, amit írsz, mert ahogy Te az autókkal, (közvetve a nőkkel), úgy vagyok én is a pasikkal..:) AZ a srác, akibe általános és középsuliban fülig bele voltam zuhanva, most akkor se kellene, ha Ő lenne egyedül"

Khm, valószínű, hogy már te sem kellenél neki.
A férfiak olyanok, mint a hordóban érlelődő bor, idővel nemesednek. A nők meg inkább olyanok, mint a tej. Frissen a legjobb, utána megsavanyodik.

Sadist 2016.06.30. 16:19:25

@pestilány: Melyik rész volt az, amit nem tudtál elviselni és ami miatt kidobtad a kommentet?
süti beállítások módosítása