Társas játék?!
2015. január 27. írta: pestilány

Társas játék?!

Társas játék

Tartalom:

  • 1 db női játékos bábú
  • 1 db férfi játékos bábú
  • 1 db dobókocka
  • 1 db játéktábla
  • 10 db szerencsekártya
  • 52 db veszélylap

 

Mik a játékszabályok?

Az életet csak párban lehet „játszani”? Nincs olyan opció, hogy én csak fél adagot kérek, egy fős asztalt, vagy egy ágyas szobát? Vagy ilyenkor mindenképpen felárat kell fizetni?

Mai társadalmunk alapvetően párokra van berendezkedve, „páros menü”, „páros üdülés”, „nagycsaládos kedvezmény”, szinte mondhatni azt, hogy az egyedülálló ember diszkriminálva van egy olyan világban, amit – tegyük fel, hogy - nem magának választott. Hamarosan itt a Valentin-nap is, amikor pedig még jobban ekörül forog minden.

Tényleg igaz ez a „párosban szép az élet” duma, vagy egyedülállóként is megállhatjuk a helyünket a világban? Ennél a kérdésnél is szét kell választanunk a szingliséget. Van, aki saját magának választja az egyedüllétet, feltételezhetően boldog így, számára az ideális közeg az, amiben egyedül mozoghat. (Ebben az esetben is érdekes, hogy ők hogyan élik meg a „társas társadalom” mindennapjait) Vannak azonban olyan szinglik, akik egy szakítás után, egy boldog kapcsolat előtt állnak, de most nincs párjuk.

Számunkra (mert, magamat is ebbe a kategóriába sorolnám) végtelenül nehéz megélni a mindennapokat, látni a mosolygós, boldog párokat, elhaladni azok előtt a kávézók, éttermek mellett, melyek egykor nekünk is a szerelemet jelentették. Kicsit unalmassá válik már, hogy csak a barátokkal ülhetünk be egy kocsmába, és legfeljebb a barátnőinkkel mehetünk moziba, vagy vacsorázni. Természetesen egy teljes értékű élethez ezek a tevékenységek is szervesen hozzátartoznak, nekem is fontos a családom, a barátaim, barátnőim, de ebben az esetben a teljes értékű élet másik része hiányzik. A másik felem.

Játszhatunk úgy egy „társas játékot”, hogy egyedül vagyunk? Nem jár azonnali kizárással, ha nem teljesítjük a kezdő feltételeket? A társadalom sokszor „kizár”, ha nem is direkt módon, de közvetve. Lesajnáló, együtt érző pillantásokkal illet, ha egyedül ülsz egy asztalnál, vagy egyedül vagy a táncparketten.

Emlékeztek, hogy már az óvodában is milyen rossz érzés volt, ha nem volt párunk? Vagy kisiskolában? Egyedül maradva kullogtunk a tanító nénihez, hogy „Nekem nincs párom.” A társadalom akarva - akaratlanul is minden pillanatban érezteti velünk a sajnálkozását, ahogy a tanító néni ajánlotta fel, hogy álljunk mellé a sorban.

Egyedül lenni nehéz. Választva, nem választva is.

Persze párban sem habos torta az élet, a boldogan együtt töltött pillanatokat, viták, veszekedések fűszerezik meg. Mégis úgy gondolom, hogy egy szerencsekártyákkal és veszélylapokkal kikövezett rögös út megtétele is sokkal izgalmasabb, és érdekesebb „utazás” a társunkkal, mint az élet minden nehézségét egyedül átvészelni, ahol nem oszthatod meg a másik feleddel.

 

Képek forrása: 1, 2

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinglikavarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr767114305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spiritmonger 2015.01.27. 11:35:53

Ó, drága bloggerina!

Egyedül lenni jó, ha az tudatos választás. És sokkal, de sokkal jobb, mint nem megfelelő partnerrel lenni. A Valentin-napot meg a többi páros szarságot ki nem szarja le?
Egy szingli nőnek irgalmatlan helyzeti előnye van a párkeresés során egy szingli faszihoz képest. Ha hozza a kötelező alapokat, úgymint megjelenés, némi értelem, hajlam a szexre, akkor már nem hibázott, mert ő választhat partnert. A hibát akkor követi el, amikor nem gondolkodik...

Trisi · www.alphawing.hu 2015.01.27. 11:53:40

A Valentin nap az picit fájdalmas, mert pont arra emlékeztet minden hogy mi az amid nincsen. Lehet utálni ezt a napot, de ettől még minden piros szívecskés lesz és ez őrjítő tud lenni.

Régebben ezen a napon fogtam magam, elmentem sétálni a városba. Beültem a kedvenc helyemre a Ráday utcában, kikértem egy nagy adag steak-et, két korsó sört, rágyújtottam egy szivarra ( nem dohányzom amúgy és asztmás is vagyok ) és közöltem hogy minden nő kapja be egyenként akinek kevés vagyok. Majd hazamentem szépen. A sör elálmosít, a kaja finom volt, a szivar jól is esett és legalább szereztem egy jó estét magamnak. :)

De ettől még az egyedül élés árnyoldalai ott voltak és sikítok amikor csak 2 főre tudok szobát foglalni a wellness szállodába, amikor a moziban csak én ülök egyedül és amikor egy étteremben is csak hozzám nem szól senki csak a pincér.

Jobb-e a rossz kapcsolatban élés ennél? ...igen...jobb.. mert van választásod, lehet hogy tudsz rajta javítani, ki tudsz lépni belőle és tudsz belenyugodni. Amikor egyedül vagy akkor szerencséd is kell legyen, hogy változtatni tudj... legalábbis férfiként ezt érzem.

Sadist 2015.01.28. 10:15:38

@Spiritmonger: "Egy szingli nőnek irgalmatlan helyzeti előnye van a párkeresés során egy szingli faszihoz képest. Ha hozza a kötelező alapokat, úgymint megjelenés, némi értelem, hajlam a szexre, akkor már nem hibázott, mert ő választhat partnert."

Nem választhat, hanem válogathat. Van egy kis különbség. Választás az, amikor kinézel valamit/valakit, utána pedig megpróbálod megszerezni. Válogatásnál meg ott van mindegyik készen, neked pedig semmi erőfeszítésbe nem telik, hogy megkapd, csak rá kell böknöd.

Egyébként meg igen, huszonévesen a csajok vannak óriási helyzeti előnyben, mert náluk van a fiatal punci, 30-on túl aztán meredeken megzuhan a kereslet irántuk.

Úgyhogy a húszas éveiben járó fiatal, csinos, életvidám, értelmiségi nőknek csak azt lehet tanácsolni, hogy ne sokáig válogassanak, hogy később ne csak várogassanak.

Trisi · www.alphawing.hu 2015.01.28. 11:58:53

@Sadist: Erről az a szöveg jut eszembe miszerint

"a férfi akkor szexel amikor tud, a nő akkor amikor akar"
süti beállítások módosítása