Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Love me Tinder?
2015. január 26. írta: pestilány

Love me Tinder?

"Húszas éveiben járó fiatal, csinos, életvidám, értelmiségi nő, érett, egzisztenciával rendelkező, határozott férfit keres, komoly kapcsolat céljából."

Tulajdonképpen mit is akarunk? Kapcsolatot? Társat? Szexpartnert? Mi célból lépünk fel minden nap Tinderre, nézegetjük az Insta-falat, vagy csekkoljuk a Facebook-ot?

Átalakult az egész társkeresés. Mostanában nem mosolyognak ránk a férfiak az utcán, a villamoson, vagy a közértben. A közértet is felváltotta a pláza, a romkocsma, meg az internet. Az új módi az okostelefonba boruló hajkorona és a szaporán pötyögő hüvelykujjak. A szüleink korában a fiatalok bulikban, koncerten ismerkedtek, ehhez képest most egy buliban maximum a facebook-elérhetőséget cserélhetjük ki egy másik emberrel, és rettegve nyomkodjuk a telefont, hogy mikor jelöl már be ismerősként, vagy mikor csilingel a Messenger az első üzenetet jelezve.

 

Reménytelenül párt keres mindenki, a cél lehet eltérő. Hosszú kapcsolat, rövidtávú, hosszútávú de szexen alapuló, trófeabarátnősdi, vagy csak simán szex. A kínálat óriási, de a tökéletes párt megtalálni hihetetlenül nehéz. Évek óta randizgatok, láttam már cifra dolgokat, de mégis a legnagyobb változást a pesti társas életben, a Tinder megjelenése óta vélek felfedezni.

 

Ez olyan, mint egy vírus, beférkőzik az életünkbe, és terjed. Őszintén szólva én is egy barátnőmtől hallottam róla először, az akkor már „szexpartner kereső” applikációról, de mégis nagyon kiváncsi voltam, hogy mi motiválja a fiatalokat, sőt akár az idősebb korosztályt a regisztrációra. Ahogy írtam korábban, a célok eltérőek. Egy negyvenes jólszituált férfi megpillant egy 23 éves csinos lányt, egyéjszakás kalandot keres, tetszik neki a lány, így jobbra húzza Tinderen, a lány ugyan 25-40-ig állította az érdeklődési körét, maga is tudja, hogy 27-28 éves szexi, sportos, helyes pasit keres, hosszú kapcsolatra. A negyvenes pasi képe láttán azonban elmosolyodik, jobbra húzza el ő is, így „párok” lesznek. A férfi boldog, rögtön „Kezicsókolommal” köszönti a lányt, majd ez az utolsó alkalom, hogy bármit is „hallanak” egymásról. 

Számtalan „match” (Közös érdeklődés esetén „párok” leszünk) után bátran állíthatom, hogy a másodperc töredéke alatt hozott „szimpátia-döntések” súlya olyan jelentéktelen, mint egy tollpihe. Természetesen van kivétel, de merre visz el minket a Tinder-es társkeresési mozgalom?

Soha többé nem ismerkedünk majd étteremben, a buszon vagy a kávézóban, sorban állás közben?

 

Képek forrása: 1, 2

A bejegyzés trackback címe:

https://szinglikavarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr857108097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.26. 10:07:50

"Mostanában nem mosolyognak ránk a férfiak az utcán, a villamoson, vagy a közértben."
És te próbáltál már rámosolyogni egy idegenre az utcán? Vagy csak tátott szájú sültgalamb várás van?
A beszámoló alapán ez a Tinder akkor kb olyan lehet, mint az Ikea katalógusból előszobaszekrényt válogatni. Az embereket tömegáruvá silányítva, a tetszik-nem tetszik döntését egy pillanatnyi benyomás alapján fél másodperc alatt meghozva. Illetve nem olyan, az Ikea katalógusban esetleg órákig rágódsz egy-egy kép felett, szineket elemezve és méreteket kalkuláva, pedig a beépített tükör szélének mintázata sokkal kevésbé befolyásolja az életedet, mint az, hogy kivel élnéd le azt. Személytelen vacak.

Trisi · www.alphawing.hu 2015.01.26. 12:15:14

Őszintén, ha mögötted állnék a sorban és ismerkedni akarnék mit reagálnál? Mit reagálnál ha az utcán leszólítanálak reggel amikor munkába mész? Te mosolyogtál már valakire? Volt hogy esetleg visszamosolyogtál? Adtál bármi jelet, hogy szívesen vennéd mások közeledését?

Egyetlen férfi sem fog egy unott arcú nőre ráindulni. Olyanra sem aki semmi jelét nem adja hogy szeretne ismerkedni. A férfi nem hülye hogy tuti pofára esést bevállaljon csak a poén kedvéért.

De hogy a tinder meg baboo mire jó? Unaloműzésre, semmi másra. Ebből semmi nem alalkul ki, de hogy annak esélye a nullával egyenlő hogy itt találod meg életed szerelmét...az tuti.

Életed szerelmét már régen ismered... olykor feltűnik és ott van a közeledben csak te le se.... magasról! Pedig csak annyi kellene, hogy esélyt adj neki és ne csak a profilképét nézegesd.

pestilány 2015.01.26. 20:47:29

@Pillanatragasztó:
Nyilván én is csak egy vagyok a sok nő közül, semmiképp sem lehet miattam általánosítani, de én például mosolygok, mindig és mindenkire :) Sokszor meg is kapom, hogy mindig jó kedvem van. Szörnyű látni, hogy itthon búskomor, magukba roskadt emberekkel van tele a busz, metró. ha valaki meglök, még elnézést sem kér.
Jóideig éltem külföldön, ott ez az egész valahogy teljesen máshogy működik. Mosolyognak, flörtölnek, rákacsintanak a másikra. :)

pestilány 2015.01.26. 20:54:06

@Trisi: Őszintén? Valoszínüleg mosolyognék, és ha szipatikusnak és kedvesnek találnálak, és elkérnéd a számomat, meg is adnám. Kerültem már ilyen szituációba, és pont ezt hiányolom most.
Nincs mosoly, nincs kacsintás, nincs szemezés, nem kezd el szállni a pillangó a hasamban, mert gyakorlatilag kezd eltünni az életünkből az offline szociális élet.

Félreértés ne essék, a cikk egyáltalán nem a férfiak vagy a nők egymáshoz való ismerkedési hajlamait bírálja, sokkal inkább a rohanó társadalom, és az online kommunikációs csatornák negatív hatásait.

Én alig várom, hogy reggelente a szexi borostás, Muse-t hallgató férfi megszóllítson a 47-es villamoson, akivel már január eleje nézegetjük egymást, vagy az irodában az egyik másik részlegen dolgozó kicsit kócós "bordópulcsis", de nem fognak, pedig mosolygok, minden reggel :)

Trisi · www.alphawing.hu 2015.01.26. 21:07:31

@pestilány: Na a mosoly már nagyságrendekkel több mint az átlag, ezzel azonnal kiemelkedsz. Hát akkor döntsd el melyik kell... a bordó pulcsis vagy a villamosos?

A bordó pulcsis asztalához odamehetsz és megkérdezhetnéd mosolyogva, hogy tudna-e segíteni a kávéautomatánál, mert valamiért nem eszi meg a huszasodat...de a kávé jól esne ám. Aztán ha erre sem lesz semmi... akkor a bordó pulcsis meleg. :)

Az offline élet megszűnt. Több nő sértésnek veszi ha megszólítják, siet, mert dolga van és nincs 2 perce a másikra. Pedig ha tudná mit veszít :)
süti beállítások módosítása