Lázongó férfiak, avagy a kettős mérce
2015. január 26. írta: pestilány

Lázongó férfiak, avagy a kettős mérce

A Szinglik a városban blog úgy tűnik berobbant a köztudatba. Tegnap óta az index.hu címlapról több ezren kattintottak a "A szingli az új tiltólista?" című cikkemre. Sok poztiív és negatív komment és visszajelzés után, valamelyest reflektálnék az erősen érezhető felháborodásra.

Sem a férfiakat, sem a nőket, sem a szingliségben, és sem a párkapcsolatban élőket nem akartam, és a továbbiakban sem szándékozom bántani, megsérteni az írásaimmal. Mindössze elgondolkodtam, elgondolkodtam, hogy miben, és mennyire változott meg a világunk? Miért más most a társkeresés, és egy magamfajta egyszerű lány (aki a sok kommentelő szerint felszínes és elkényeztettet) miért nem tud dűlőre jutni ebben?

Szó sincs arról, hogy tökéletesnek tartanám magam. A nők egytől egyig csodásak. Visszautasítom, hogy "miért hiszi a nők 80%-a, hogy beletartozik a nők top 3-4%-ba". (Visszakérdezhetnék, de nem látom értelmét.) Nincs top 10, top 100. Nem beképzeltek vagyunk, vagy okoskodók. Szerelemre vágyunk.

Erős ellenérzést tapasztaltam férfioldalról a poszttal kapcsolatban. Persze megjelentek a "hős szerelmesek", akik okosak, aranyosak, de velük senki sem akar randizni, és megkaptam azt is, hogy "Ha ribancként viselkedsz, akkor úgy is bánnak veled." Nem bánom, hogy ilyen heves indulatokat szítottam, sokat tanultam ezekból a reakciókból, bármelyik kedves kommentelővel szívesen elbeszélgetek a témáról.

Természetesen mindkét oldal hibás, a mérlegnek két oldala van, stb. A nőknek nem elég jó egy pasi sem, a pasik meg sírnak, hogy nem akar velük senki randizni. Akkor ugye csak mi, nők keresgélünk rossz közegben, igaz? Mi vagyunk mindig elégedetlenek, és nem tudjuk értékelni a kedves, odaadó "egységsugarú" pasikat, akik csak minket akarnak. A férfiak még véletlenül sem próbálkoznak be olyan nőknél, akik nem velük egy "súlycsoportban" vannak. Nem. Soha.

Nem hibásokat kell keresni, a blogom célja sem az, hanem elgondolkodni. Ehhez hasonló témák boncolgatásában, valamint a férfi - női kapcsolatok vizsgálatában viszont a továbbiakban is lesz részünk.

További jó olvasást!

 

Képek forrása: 1

A bejegyzés trackback címe:

https://szinglikavarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr77110675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trisi · www.alphawing.hu 2015.01.26. 14:28:15

:) Na, így kellett volna kezdeni! :) Mostantól lehet beszélgetni, innentől jön a tartalom, a bulvár rész eddig tartott. ( speciel ennek örülök )

A gondolataid amiket feltettél jók, mert a saját szemszögedből láttatod a témát. De viseld el, hogy ez olyan téma amiben kapsz hideget-meleget egyszerre.

Ha már említetted, mondd el, hogy ha nincs TOP X+1 akkor mégis egy másik mérce létezik, a "súlycsoport" névvel illetett. Ezt hogy lehet szerinted jól belőni?

Az oké, hogy egy farmeres egyetemista és egy topmodell nem egy szint, de mondjuk ha nem ennyire erős a kontraszt akkor honnan tudja a pasi, hogy egy olyan lányba sikerült belebotlani aki nem az ő súlycsoportja?

Honnan tudod például Te hogy ki a TE súlycsoportod? Mi alapján határozod meg?

Komolyan érdekel! Akár privátban is de gondolom így a nagy nyilvánosságban is érdekes lehet.

Spiritmonger 2015.01.26. 15:57:10

Kedves pestilány!

Amennyiben ez a blog nem kamublog, úgy érdekelne néhány dolog. Például az, hogy te, mint az elkényezetett, fiatal, felszínes értelmiségi, valószínűleg egy multinál melózó, jól képzett, önálló nő, milyen típussal szeretnél randizni?
Illetve, miért nem adsz esélyt a barátzónádban lévő, képzett, intelligens, önálló, független srácoknak, akik emberként és nőként is értékelnek téged?

pestilány 2015.01.26. 21:02:37

@Trisi:
Köszönöm a dicsérő, és bíztató szavakat. Illetve köszönöm a kérdést, és az ötletet, a "súlycsoportokról", ha már így megneveztük őket, mindenképpen fogok írni.

@Spiritmonger:

A blog nem kamu, máramennyire lehet az én saját véleményemet, tapasztalataimat, szemszögemet közvetíti. Újra visszautasítom, hogy elkényeztetett, felszínes lennék, adjuk meg egymásnak azt a tiszteletet, hogy nem beszélünk így a másikról, ha nem ismerjük egymást.

A férfiakról és nőkről alkotott képeim klisék, a társadalomban élő beidegződések, nem pedig egy-egy emberre vonatkozó állítások. Akinek nem inge, ne vegye magára.
Erős csúsztatásnak érzem azt is, amit a "barátzónámban lévő, intelligens, önálló, képzett független srácokról" írsz. Ismerjük egymást? Vagy minden csaj mellett ott futkározik 3-4 friend-zone (képzett, önálló, intelligens) pasi, és mi meg bunkó módon nem vesszük őket észre?
Ha így lenne, ez a blog nem jött volna létre, és én boldogan élnék, míg meg nem halnék.

Spiritmonger 2015.01.27. 11:55:31

Kedves pestilány!

Amikor jellemeztelek téged a felszínes és elkényeztetett jelzőkkel, való igaz, hogy nem ismerlek, és látatlanban írtam, de jól beazonosíthatóan annak a halmaznak a tagja vagy, akiket jellemeztem.
A felszínesség és az elkényeztetettség nem baj, nem jellemhiba, hanem gyári adomány. Örülj neki, hogy ezt megkaptad, mert jól jártál vele, azokhoz képest mindenképpen, akik ezt nem kapták meg.
Annak örülök, hogy ez nem egy kamublog, bár kicsit mintha behalt volna az erős kezdés után.
3-4 potenciális faszijelöltről írtam az előző hozzászólásomban, akik a barátzónádban leledzenek. Na, a jó hírem az, hogy ez a szám inkább 30-40 fő. Hogy hol vannak?
A közvetlen környezetedben. Azok az osztálytársaid a középiskolában, aki jó fejek voltak, tudtál velük beszélgetni, de csúnya, dagadt/girhes, pattanásos, szemüveges, alacsony/esetlenül magas, csóró, nem menő, geek, elborult, szakadt rocker fazonokként maradtak meg benned. Aztán ott vannak a főiskolán a csoporttársaid, évfolyamtársaid, akikkel leültél kocsmázni, meg tanultatok együtt, a lelked is kitártad nekik, de a forintot nem érő senkiházi szépfiú haverjukkal feküdtél le. Aztán ott vannak a tesód barátai, akiket észre sem vettél, ott vannak a sporttársaid, akik fel sem tűntek neked, ott vannak a munkatársaid, akiket nem nézel férfinak, noha kedvesek, rendesek, tisztelnek téged. És végül, ott vannak a mostani férfibarátaid is, akik között a legnagyobb az esélyed megtalálni a nagy ő-t, csak te valamilyen rossz beidegződésből kifolyólag nem akarod bevállalni, hogy nekik is adsz egy esélyt.
És ebben a legrosszabb az, hogy nem bunkó módon nem veszed észre őket, mert egyáltalán nem vagy bunkó, hanem azért, mert kislány korod óta a hülyeségre és a rossz választásra szocializálod magad. És ezen változtatni csak te tudsz, feltéve, hogy akarsz. Ehhez viszont gondolkodni kell, és a rossz beidegződéseket eldobni, és kipróbálni sok-sok opciót.
További jó hír, hogy ez az említett 30-40 potenciális csúcsfaszi nem csak neked, de gyakorlatilag minden szingli nőnek a rendelkezésére áll, azonnal, a közvetlen környezetében. És igen, ahogy te sem, más szingli, hozzád hasonló tulajdonságokkal rendelkező, huszonéves, csinos, értelmiségi, életvidám nők sem veszik ezt észre.
Hogy miért, az külön topikot érdemel.

Trisi · www.alphawing.hu 2015.01.27. 12:09:52

@Spiritmonger: Van egy rossz hírem! Észreveszik! Tudják! Ámde, unalmasnak tartják őket, no és ott a dilemma, ha kapcsolat lenne ezen személyek bármelyikével és nem sikerülne akkor nem csak egy kapcsolatot bukott, hanem a barátot is akinek kiöntötte a lelkét.
Addig nem jut el, hogy a barátot mindenképpen el fogja bukni, mert nem vár rá élete végéig. Így viszont egy barátot és egy esélyt is el lehet bukni egyszerre.
süti beállítások módosítása